حسینی کیا نماینده مجلس

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، «سیاست گذاری ناقص در زنجیره فولاد»، «عرضه ناکافی محصولات در بورس کالا»، «نبود نظارت در معاملات خارج از بورس» و «وجود مجوزهای بیش از ظرفیت خریداران مورد تایید وزارت صمت» را از دلایل اصلی عدم تعادل بازار فولاد می داند.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از ایسنا، حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد وضعیت بازار فولاد گفت: در حال حاضر حدود ۳۰ میلیون تن تولید فولاد در کشور وجود دارد و مصرف واقعی آن نزدیک به ۱۲میلیون تن است، لذا با توجه به این میزان از تولید و مصرف در کشور گرانی در موضوع فولاد توجیه ندارد و به سیاست‌گذاری ناقص در زنجیره فولاد برمی‌گردد.

به گفته وی نبود حمایت بخشی در عرضه فولاد باعث نابسامانی در بازار فولاد شده است، از طرف دیگر توزیع نامناسب و متناسب سود در زنجیره فولاد نیست که نمونه آن را می توان در نحوه توزیع سنگ آهن دید. 

حسینی کیا ادامه داد: عوارض گمرکی صفر برای صادرات فولاد یکی دیگر از علل نابسامانی در بازار فولاد است. صفر بودن عوارض گمرکی باید در انتهای زنجیره فولاد باشد نه در ابتدا و خام‌فروشی محصول قرار گیرد. همچنین شاهد عرضه ناکافی فولاد در بورس هستیم، بدترین حالت آن است که قیمت دوگانه در یک بازار ایجاد شود.  

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: وزارت صمت نظارت مناسبی بر بازار و سامانه‌های خرید و فروش فولاد ندارد، همچنین نظارتی بر معاملات خارج از بورس صورت نمی‌گیرد. برای حل مشکلات حوزه فولاد انتقال توزیع سود فولاد از ابتدای زنجیره به طول زنجیره فولاد است. اگر این اتفاق نیفتد قطعا خام‌فروشی ادامه خواهد داشت.

حسینی کیا با تاکید بر لزوم حذف مجوزهای کاغذی گفت که باید صادرات در انتهای زنجیره فولاد باشد تا ارزش افزوده بیشتری برای کشور به همراه داشته باشد که برای این مسئله باید برنامه متناسب داشت و کار کارشناسی انجام داد تا علاوه بر ایجاد فضای رقابتی اشتغال ایجاد  شود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها